Την Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, είχαμε τη χαρά να επισκεφθεί το σχολείο μας ο χρυσός ολυμπιονίκης Δημοσθένης Ταμπάκος. Μας μίλησε για την πορεία του ως αθλητής και απάντησε σε όλες μας τις ερωτήσεις.
Μας εξιστόρησε τα παιδικά του χρόνια και ότι στην ηλικία των 14 ετών ξεκίνησε το στίβο. Από τότε κάθε χρόνο ανέβαινε σκαλί σκαλί προς την παγκόσμια αναγνώριση. Αγωνίσθηκε σε διάφορα αθλήματα και κατέληξε στο αγώνισμα των κρίκων.
Η πρώτη του εμφάνιση σε Ολυμπιάδα ήταν το 2000 στο Σίδνεϋ, όπου και κατέκτησε το πρώτο του ασημένιο ολυμπιακό μετάλλιο. Από εκεί και πέρα ακολούθησαν πολλές νίκες, διακρίσεις και μετάλλια. Η σημαντικότερη στιγμή της καριέρας του ήταν στην Ολυμπιάδα της Αθήνας το 2004, όπου και κατέκτησε το πρώτο του χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο. Συνολικά έχει πάνω από 100 μετάλλια σε όλη του την καριέρα.
Σήμερα ο Δημοσθένης Ταμπάκος είναι 43 ετών και είναι αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας. Μας εκμυστηρεύτηκε πως όταν ήταν μικρός, ήθελε πολύ να αποκτήσει ένα χρυσό μετάλλιο, αλλά δεν το έλεγε σε κανέναν. Είχε πίστη όμως στον εαυτό του και γι’αυτό και τα κατάφερε.


Αναστάσιος Μαρκάκης A/Γ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

διαβάζω και αλλάζω
Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων