Παλαιά σχολικά βιβλία
Από το 1954

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.

Ο καιρός στα Βριλήσσια

Μετεωρολογικός σταθμός Βριλησσίων. Ιδιοκτησία Εκπαιδευτηρίων Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Ο ουρανός στα Βριλήσσια

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 οι τάξεις Α’ και Β’ Δημοτικού υλοποίησαν από κοινού δράσεις με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την υπογραφή της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού και την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικών Δικαιωμάτων. Στόχος των δράσεων ήταν η ενθάρρυνση των μαθητών/τριών να εμπλακούν σε διάλογο και να συζητήσουν για τις ανισότητες που αντιμετωπίζουν καθημερινά άλλα παιδιά στον πλανήτη.
Αρχικά, οι μαθητές των τάξεων παρακολούθησαν οπτικοακουστικό υλικό σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών και ακολούθησε συζήτηση με θέμα: «Είμαι παιδί και έχω δικαιώματα».Στη συνέχεια εστίασαν στο δικαίωμα στην εκπαίδευση πραγματοποιώντας τη δράση: «Οραματίζομαι το ιδανικό σχολείο». Η συγκεκριμένη ιδέα εντάσσεται στο εκπαιδευτικό υλικό της Παιδικής Νομικής Βιβλιοθήκης με τίτλο: «Μικροί πολίτες εν δράσει. Εκπαιδεύοντας ενεργούς πολίτες».
Τα τμήματα της Α’ Δημοτικού ζωγράφισαν πώς φαντάζονται το ιδανικό σχολείο, δίνοντας έμφαση σε κατάλληλα σχήματα και χρώματα που έδωσαν ζωντάνια στα σχέδιά τους. Τα παιδιά του Α’1 και Α’2 επισκέφθηκαν τις τάξεις του Β’2 και Β’1 αντίστοιχα και παρέδωσαν τις ζωγραφιές τους, αφού τις παρουσίασαν στους μεγαλύτερους μαθητές. Οι μαθητές της Β´ εργάστηκαν σε ομάδες και ανέλαβαν να επαυξήσουν με προτάσεις, λέξεις και σχέδια τα έργα των μικρών μαθητών συνθέτοντας με μορφή κολάζ το ιδανικό σχολείο και έδειξαν στους μαθητές της πρώτης την τελική μορφή της εργασίας τους. Τα παιδιά άντλησαν ιδέες για το ιδανικό σχολείο από χώρους του σχολείου μας και από ηλεκτρονικές πηγές (ιστοσελίδες ΟΗΕ, UNICEF, Συνήγορος του Παιδιού), στις οποίες είχαν πρόσβαση με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών της τάξης.

Οι εκπαιδευτικοί των τάξεων

Σοφία Καχριμάνη (Α’1)
Αθηνά Σχοινά (Α’2)
Κωνσταντούλα Νίκα (Β’1)
Σωτηρία Ανδρινοπούλου (Β’2)

Τα σχόλια είναι κλειστά.

διαβάζω και αλλάζω
Βραβεία Ecomobility
2ο Βραβείο στο Ecomobility 2017
1ο Βραβείο στο Ecomobility 2016
banner
Εικονική περιήγηση
Συνήγορος του παιδιού
Συνήγορος του παιδιού
Σύνδ. Κοινωνικής Ευθύνης
Αναζήτηση
Αρχείο αναρτήσεων