ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΑΝΤΑ - ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1954 - ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ & ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΩΝ

Εδώ και 60 χρόνια αφήνουμε το δικό μας ξεχωριστό στίγμα στην εκπαίδευση της χώρας μας, γιατί ενδιαφερόμαστε πραγματικά. Όλα τα μέλη της Διεύθυνσης προέρχονται από τη μεγάλη εκπαιδευτική οικογένεια Καντά, που με όραμα, αγάπη και αφοσίωση για το παιδί, έχουμε δημιουργήσει στις σύγχρονες εγκαταστάσεις στα Βριλήσσια, τέσσερις βαθμίδες εκπαίδευσης: Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο. Με σεβασμό στην οικογενειακή παράδοση, ευθύνη για την ποιοτική εκπαίδευση των παιδιών μας και έμφαση στην ανθρωπιστική και κοινωνική παιδεία, αναγνωρίζουμε στα πρόσωπα των μαθητών μας τους αυριανούς ενεργούς πολίτες και αποτελεσματικούς εργαζόμενους της ευρωπαϊκής κοινωνίας και οικονομίας της γνώσης. Υιοθετούμε καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας παρέχοντας εκπαιδευτικές υπηρεσίες υψηλών προσδοκιών και επιτευγμάτων, όπως ενδεικτικά:

Προγράμματα ολοήμερου σχολείου, Δυνατότητα καθημερινής επικοινωνίας με τους εκπαιδευτικούς, τμήματα μελέτης (πρόγραμμα εργαζόμενης Μητέρας) για παιδιά του Δημοτικού. Παράρτημα Ελληνικού Ωδείου αναγνωρισμένο από το κράτος.

Kάθε γονέας σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αγωνιά για το ρόλο που θα διαδραματίσει το σχολείο στο μέλλον των παιδιών του. Έχει η εκπαίδευση πιθανότητες να συμβάλλει όχι μόνο στην οικονομική τους ανάπτυξη, αλλά και στην πνευματική εξέλιξη, καθιστώντας αυτά ενεργούς πολίτες;

Στα Εκπαιδευτήρια Καντά δίνουμε τη δική μας απάντηση, που πηγάζει από τη γενικότερη φιλοσοφία του σχολείου μας και τους στόχους οι οποίοι απορρέουν από αυτήν. Είμαστε αποφασισμένοι πρώτα απ’ όλα να παρέχουμε ποιοτική, ολοκληρωμένη παιδεία που βασίζεται στο ακόλουθο τρίπτυχο:

Επειδή οι γνώσεις μεταβάλλονται με τρομερούς ρυθμούς είναι επιτακτική ανάγκη να συνεργαστούμε για μια κοινωνία στην οποία τα μέλη της προσαρμόζονται στις συχνές μεταβολές, κατακτώντας την ικανότητα να μετασχηματίζουν τις εμπειρίες τους σε ευκαιρίες μάθησης και προσωπικής εξέλιξης. Ξεκινώντας με τη γνωριμία και κατανόηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς σε δημιουργικό διάλογο με τον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο γίγνεσθαι, αποβλέπουμε οι σημερινοί μαθητές μας να είναι οι αυριανοί μαθητές μας να είναι οι αυριανοί Έλληνες πολίτες του κόσμου.

Πιστεύουμε ότι κάθε παιδί είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Έχει τις δικές του ανησυχίες, αμφιβολίες, ενδιαφέροντα, ανάγκες και διαρκώς θέτει τα δικά του ερωτήματα, στην προσπάθειά του να ανακαλύψει τον κόσμο και να ενταχθεί ομαλά στην κοινωνία. Με συνεχή φροντίδα και σεβασμό στις ατομικές διαφορές, πρωταρχικός μας στόχος είναι η αξιοποίηση των μαθησιακών εμπειριών στην κατεύθυνση της δημιουργικής και κριτικής ένταξης του ατόμου, στο κοινωνικό μέλλον.

Θεωρούμε σημαντική προϋπόθεση για την εξέλιξη των ίδιων των μαθητών μέσα στην κοινωνία της γνώσης, την εξοικείωσή τους με τις Νέες Τεχνολογίες Επικοινωνίας και Πληροφοριών.

 

Οι τέσσερις λοιπόν βασικοί άξονες των Εκπαιδευτηρίων Καντά, για τους μαθητές τους, είναι να:

Μαθαίνουν να γνωρίζουν, μαθαίνουν να είναι, μαθαίνουν να ζουν μαζί με άλλους, μαθαίνουν να πράττουν.