Εταιρική και κοινωνική ευθύνη

Παραδόθηκαν συνολικά 167 κιλά παλαιού ηλεκτρονικού εξοπλισμού και άδειων τόνερ προς ανακύκλωση στην εταιρεία Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.   Βεβαίωση 1   Βεβαίωση 2   Βεβαίωση 3

Στο Σχολείο μας τοποθετήθηκε σταθμός μέτρησης της ποιότητας της ατμόσφαιρας, γεγονός που αποτελεί δράση του ερευνητικού έργου «Observatory of Air and Particulate Pollution over Greece» (ακρωνύμιο: AirPaP) το οποίο χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ) και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), με αρ. Σύμβασης Έργου 409. Το έργο ξεκίνησε στις 19/7/2018 και φιλοξενείται στο Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΙΕΠΒΑ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έχοντας ως επιστημονικώς υπεύθυνη την Δρ. Φαμέλη Κυριακή-Μαρία.

Οι real-time συγκεντρώσεις σωματιδίων ΡΜ2.5 που καταγράφονται από τον σταθμό σας εμφανίζονται στην πλατφόρμα της εταιρίας Purpleair η οποία είναι διαθέσιμη εδώ αλλά και στην ιστοσελίδα της Ερευνητικής Υποδομής ΠΑΝΑΚΕΙΑ (https://panacea-ri.gr/) ακολουθώντας τον σύνδεσμο Υπηρεσίες Ατμοσφαιρικές Μετρήσεις.

Τι είναι το AirPaP;

Τα Εκπαιδευτήρια Καντά στο πλαίσιο της κοινωνικής και εταιρικής τους ευθύνης είχαν τη χαρά να είναι χορηγοί για τη σελιδοποίηση και την ψηφιοποίηση της ελληνικής έκδοσης του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για την Ικανότητα του Επιχειρείν.

Συνεργασία του Εθνικού Αστεροσκοπείο Αθηνών, της Νέας Οδού και των Εκπαιδευτηρίων Καντά για την εγκατάσταση μετεωρολογικού σταθμού στο πολύ ιδιαίτερο μικροκλίμα της Μαλακάσας, http://penteli.meteo.gr/stations/malakasa

Με τις δράσεις αυτές τα Εκπαιδευτήρια Καντά, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, την Αττική Οδό και τη Νέα Οδό, έχουν προσθέσει δύο ακόμη χρήσιμα εργαλεία παρατήρησης και καταγραφής των μετεωρολογικών γεγονότων στις περιοχές του ΣΚΑ και της Μαλακάσας αντίστοιχα.

 Συνεργασία του Εθνικού Αστεροσκοπείο Αθηνών, της Αττικής Οδού και των Εκπαιδευτηρίων Καντά για την εγκατάσταση μετεωρολογικού σταθμού στην περιοχή του ΣΚΑ (Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών), http://penteli.meteo.gr/stations/ska

Στη συνέχεια παρατίθενται οι λόγοι για την επιλογή του γεωγραφικού σημείο:

  • Πρώτο κριτήριο ήταν ένας μετεωρολογικός σταθμός στο βόρειο τομέα του λεκανοπέδιου της Αττικής, τμήμα του οποίου διασχίζει η Αττική Οδός και καθημερινά χιλιάδες πολίτες βιώνουν τις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες του αστικού κλίματος.
  • Στο σημείο που τοποθετήθηκε ο σταθμός, δεν υπήρχε κάλυψη από το ΕΑΑ, κάτι το οποίο αναφέρθηκε και στην κεντρική ιστοσελίδα του οργανισμού (www.meteo.gr) σε ανακοίνωσή του την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ
  • Η ευρύτερη περιοχή στο ΣΚΑ, πλήττεται, κατά καιρούς, από ισχυρότατα καιρικά φαινόμενα, με πιο πρόσφατο γεγονός την 22η Οκτωβρίου 2015, οπότε 4 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους. Το άρθρο από το meteo.gr για εκείνη την ημέρα θα βρείτε εδώ.
  • Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η περιοχή επιβαρύνεται από τη συσσώρευση θερμότητας τους θερινούς μήνες εξαιτίας του φαινομένου της θερμονησίδας.