Το Παράρτημα Βριλησσίων του Ελληνικού Ωδείου, που ιδρύθηκε από την καθηγήτρια πιάνου, Ευαγγελία Σουρρή – Καντά το 1970, λειτουργεί ως τομέας των Εκπαιδευτηρίων Καντά.
Οι σπουδές στο Ωδείο είναι αναγνωρισμένες από το Ελληνικό Κράτος και περιλαμβάνουν:
Πιάνο & Αρμόνιο
Διδάσκουν: Αναστασία Αλπαντάκη, Μαρία Αλπαντάκη, Ιωάννα Κουκοπούλου
Κλασική Κιθάρα, Ηλεκτρική Κιθαρά
Διδάσκουν: Ανδρέας Μπούρας, Χρήστος Σέλα
Κλασικό-παραδοσιακό Βιολί
Διδάσκει: Κωνσταντίνος Ζήκος
Αγωγή λόγου, τραγούδι
Διδάσκει: Νικόλαος Κοτροκόης
Ανώτερα θεωρητικά: (Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα, Σύνθεση)
Διδάσκει: Νικόλαος Κοτροκόης
Προετοιμασία υποψηφίων για τα Τμήματα Μουσικών Σπουδών στα Ειδικά Μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Διδάσκει: Νικόλαος Κοτροκόης
Το Ωδείο, με καταρτισμένους και έμπειρους καθηγητές και με σεβασμό στη διαφορετικότητα του κάθε σπουδαστή, ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής, προσφέροντας υψηλού επιπέδου μουσική εκπαίδευση.
Όπως σε όλους τους τομείς των Εκπαιδευτηρίων Καντά θεωρούμε την παιδαγωγική-ανθρωποκεντρική προσέγγιση και τη συνεχή συνεργασία εκπαιδευτικών -σπουδαστών – οικογένειας ως σημαντικούς πυλώνες της εκπαιδευτικής μας διαδικασίας.
Πρόσθετες πληροφορίες:
- Οι ώρες των μαθημάτων προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες των σπουδαστών και το γνωστικό τους επίπεδο.
- Το Ωδείο μας προγραμματίζει και υλοποιεί, κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους, επισκέψεις σε πολιτιστικούς οργανισμούς και φορείς.
- Οι εξετάσεις του Ωδείου μας διεξάγονται τους μήνες Ιανουάριο και Ιούνιο.
- Στο τέλος κάθε διδακτικού έτους οι σπουδαστές του Ωδείου μας απ’ όλα τα επίπεδα και τις βαθμίδες (Νηπιαγωγείο – Λύκειο) λαμβάνουν μέρος σε μεγάλη συναυλία, την οποία διοργανώνουν τα Εκπαιδευτήρια Καντά.
- Οι εκπαιδευτικοί του Ωδείου διοργανώνουν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους για τους γονείς ενημερωτικές συναντήσεις και επιμορφωτικές ομιλίες.
Η Μεγάλη παράδοση η οποία υπάρχει στη διδασκαλία Μουσικής πιστοποιείται και από τα ακόλουθα:
Η Αείμνηστη Θωμαΐς Σουρρή, μητέρα της αείμνηστης Ευαγγελίας Καντά, Ιδρύτριας του Παραρτήματος του Ελληνικού ωδείου Βριλησσίων, διετέλεσε δασκάλα του Ωδείου Πειραιώς ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1920.
Σε δύο λεπρομερείς εκθέσεις των σχολικών ετών 1925 – 1926 και 1926 – 1927, του Πειραϊκού συνδέσμου (Ωδείου Πειραιώς) αναφέρεται αφενός το ονοματεπώνυμο της στις δασκάλες κλειδοκύμβαλου (πιάνου). Αφετέρου οι μαθητές αυτής στην Κατωτέρα (τότε) Σχολή.